החיים עם אפילפסיה מזמנים אתגרים וקשיים, הגובים מהמתמודדים מחיר נפשי. החדשות הטובות הן, שיש דרכים לסייע ולשפר את איכות החיים
החיים עם אפילפסיה מזמנים אתגרים רבים. קבלת האבחון יכולה להשפיע על אנשים בדרכים שונות, תלוי בסוג האפילפסיה ובתדירות ההתקפים.
אפילפסיה עשויה להשפיע על אנשים כמעט בכל תחומי החיים: שינה, מצב רוח, מערכות חסים ותכנון משפחתי, קריירה ותעסוקה, ספורט, נסיעות ועוד. לכל אלה השפעה ישירה על רווחתו של אדם, תחושת העצמאות שלו ועל רמת המתח בחייו.
אמנם, כולנו רגילים לחיות בסטרס מסוים, אך לאנשים הסובלים מאפילפסיה קשיים רבים נוספים להתגבר עליהם. למשל: התקפים בלתי צפויים וחרדה מפני ההתקף הבא, נטילת תרופות (שלעיתים יש להן תופעות לוואי), קושי בעבודה, שמירת רישיון נהיגה והצורך להיות תלוי באחרים.
ישנן בעיות אחרות שעשויות להתעורר, כגון בעיות קוגניטיביות או למידה, בעיות רבייה, דיכאון או חרדה, שיכולות להיות קשורות להתקפים או לתופעות הלוואי של התרופות.
לכך יש להוסיף את תגובת הסביבה. אנשים רבים פוחדים לשהות בסמוך לחולה אפילפסיה, ולהיות עדים להתקף. הדבר נכון גם לגבי אנשי סגל חינוכי, מעסיקים ואפילו בעולם ההיכרויות. הדבר גורם לכך שחולי אפילפסיה רבים מסתירים את מחלתם מהסביבה. הסתרה זו גובה מחיר רגשי, ואף מסכנת את החולים באופן ממשי, כיוון שהסובבים אותם לא יידעו מה עליהם לעשות (או לא לעשות) במקרה של התקף.
שיפור איכות החיים של חולי אפילפסיה
ישנן דרכים שונות לשיפור איכות החיים של חולי אפילפסיה:
מידע טכני ועזרים
מידע שימושי
2022 © כל הזכויות שמורות לעמותת איל – אגודה ישראלית לאפילפסיה | תנאי שימוש | מדיניות פרטיות